Hårtransplantation en vanlig behandling

Hårtransplantation en vanlig behandling

Det finns en uppsjö estetiska behandlingar man kan utföra för att komma tillrätta med områden man inte förlikas med hos sig själv. För många kan det röra sig om enklare ingrepp som naglar eller smink. För andra är det större ingrepp som avses. Bland de vanligaste är hårtransplantationer. Det finns en rad orsaker till att man får tunt hår. Ofta rör det sig om ålder men det finns åtskilliga orsaker vi inte listar här. Sedan lång tid tillbaks har man kunnat dölja kala fläckar med extrahår, toupé eller syntetisk fyllning. Gemensamt för dessa är att de är temporärt hållbara behandlingar som regelbundet behöver göras om från början. När det kommer till hårtransplantation är man ute efter att åter få håret att växa på en plats som blivit hårlös.

Kirurgisk hårtransplantation

Det finns åtskilliga sätt att göra en hårtransplantation där resultat, upplevelse och efterbehandling varierar stort. För några år sedan var det klart vanligaste att göra ett kirurgiskt ingrepp där man flyttar en del hårbeväxt hud till en annan del av huvudet. På så vis flyttar man hårsäckarna i grupp för att de skall täcka delar som inte bär hår. Det finns en hel del kritik mot denna sorts hårtransplantation och inte sällan vill patienten hitta andra alternativ med mindre ingrepp.

Ilterclinic är ett av de Svenska företag som jobbar med en annan teknik. Denna innebär ofta bättre resultat då man inte äventyrar hårsäckar på samma vis som med andra tekniker. Fue Im innebär att man flyttar hårsäcksgrupper med mini-instrument. För att kunna utföra ingreppet krävs stor precision och förstoring. På så vis kan man få ett naturligt resultat vilket är smärtfritt. Ytterligare en fördel är att man inte behöver sy huden och riskera ärr som kan framträda. Behandlingen är smärtfri och har fått en hel del uppmärksamhet under senare år. Viktigt i jakten efter utförare av hårtransplantation är att man förstår de olika former som används. Att utföra dessa ingrepp är kostsamt och någonting som kräver eftertanke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *